دنیای موبایل و تکنولوژی کوچه گرد

موبایل و فناوری و تکنولوژی

دنیای موبایل و تکنولوژی کوچه گرد

موبایل و فناوری و تکنولوژی

بررسی نوکیا N71

نوکیا N71 یکی دیگر از اسمارت فونهای دارای سیمبین 9.1 شرکت نوکیاست .این مدل تاشو و مجهزو از نسل سوم سری 60 می باشد . این مدل دارای 3G، UMTS،  EDGE  و GPRS می باشد .
علاوه بر دوربین 2 مگاپیکسل دارای دوربین دوم برای ویدئو کالینگ نیز می باشد . طراحی این مدل حجیم و غیر ارگونومیک است البته این موضوع سلیقه ایی است .

 ویژگیها : صفحه نمایش عالی ، دوربین 2 مگاپیکسل عالی همراه با فلاش ، دوربین دوم ،3G UMTS ، مموری کارد 128 مگابایتی همراه گوشی ،GPRS و EDGE برای انتقال سریع دیتا ، بلوتوث و اینفرارد و USB ، سرعت بالا و رادیو FM

معایب : حجیم بودن گوشی ، طراحی نامناسب ( این مشکل ممکن است فقط در گوشی که ما تست کردیم دیده شود . ) ، خوش دست نبودن قسمت بالای صفحه کلید ، دکمه خیلی کوچک روشن /خاموش / پروفایل و ناسازگاری سیستم عامل گوشی با ورژنهای قبلی
این مدل مشابه N80،E60  و N91 است . هر 4 گوشی دارای تجهیزات کاملی هستند ولی مشکل عمده آنها فقدان نرم افزار سازگار با سیستم عامل انهاست .
این مدل یک مدل تاشو بزرگ و نیز پهن و ضخیم همراه با ترکیب رنگ خاکستری و نقره ایی است . طراحی حجیم آن نا امید کننده است . دارای وزن سنگین  139گرم می باشد .  البته هستند افرادیکه این قبیل گوشیها را دوست دارند ولی از نظر ما این مدل بسیار حجیم است مخصوصا در حالت باز .
 اگرچه این مدل بعنوان یک مدل مناسب و پایدار معرفی شده است ولی نقصهایی هم دارد .مشکل بزرگ آن لق خوردن قسمت بالای گوشی هنگامی که بسته است می باشد . باز و بسته شدن گوشی کامل است و برای اطلاع از باز شدن کامل گوشی صدای کلیک به گوش می رسد . این مدل دارای دو حالت کاملا باز و حالت نیمه باز برای ویدئو کالینگ است که ما آن را حالت نشسته می نامیم .
قسمت جلویی گوشی خاکستری و دور صفحه نمایش نقره ایی است . بالای صفحه نمایش علامت نوکیا و زیر آن دکمه Functional  قرار دارد که برای کار های مختلف نظیر سیلنت یا رد کردن تماس ، Play/Pause کردن موزیک و ... استفاده می شود .
 لنز دوربین و فلاش در یک فریم نقره ایی قرار گرفته است . پشت گوشی دارای لوگوی سفید نوکیا و کاور باتری است .کنار سمت چپ گوشی پورت اینفرارد و دریچه اسپیکر قرار دارد .
در قسمت پایین گوشی در حالت بسته دکمه روشن /خاموش / پروفایل قرار دارد . درقسمت بالای گوشی شکاف مموری کارد و PopPort قرار دارد . شکاف مموری کارد توسط یک پلاستیک کوچک محافظت می شود که به نظر من سریع شل می شود و ناپایدار است .
قسمت کناری سمت راست فاقد دکمه است .
صفحه کلید این مدل دو قسمت دارد . صفحه کلید این مدل بطور عملی کارا ست . در قسمت بالای صفحه کلید ،  کلید مولتی مدیا به تنهایی و زیر آن دکمه های کاربردی و کلید چهار طرفه قرار دارد . البته کار کردن با کلید چهار طرفه و فشردن جهت مورد نظر کمی دشوار است . اطراف کلید چهار طرفه کلید های سافت و پذیرش و رد کردن تماس قرار دارد . در ردیف پایین تر کلید های مداد و منو و C قرار دارد . قسمت عددی صفحه کلید زیر این قسمت قرار دارد و کار کردن با انها راحت است . همه کلید های صفحه کلید بجز کلید چهار طرفه از جنس پلاستیک خاکستری می باشد . دکمه چهار طرفه از جنس فلزنقره ای است . نور پس زمینه کلید ها عالیست ولی یک مشکل جالب عدم روشن شدن کلید مولتی مدیاست .
این مدل دارای صفحه نمایش 256 کیلو رنگ و رزولوشن 240*320 می باشد . البته کیفیت صفحه نمایش مدلهای N80 , E60,N90 بهتر است . کیفیت صفحه نمایش در نور کم و زیاد مناسب است .
صفحه نمایش خارجی دارای 65 کیلو رنگ و دارای رزولوشن 68*96 می باشد و زمان و تاریخ و نام شبکه را نمایش می دهد . همچنین قادر به نمایش نام موسیقی در حال اجرا و  شماره های تماس و عکس تماس گیرنده پیامهای کوتاه رسیده می باشد . میزان انتن دهی این مدل کامل و کیفیت صدا خوب است .
این مدل نیز متعلق به نسل سوم سری 60 و دارای سیمبین 9.1 می باشد .
درحالت انتظار صفحه نمایش میزان آنتن و ساعت و تاریخ و نام شبکه  و میزان باتری در ردیف بالایی و در ردیف پایینی تعدادی از برنامه های پر کاربرد مانند کارهای زمان بندی شده و ... نمایش داده می شود .
منوی اصلی در دو حالت ماتریکسی و لیست قابل تنظیم است . ماتریکس این مدل 4*3  و در حالت لیست 5 آیکون همزمان نمایش داده می شود . با فشار کلید مالتی مدیا یک منوی گرافیکی 4 گزینه ایی ظاهر می شود که قابل تنظیم است . N71 یک مدل پر سرعت است .
این مدل دارای 10 مگابایت حافظه داخلی و مموری کارد 128 مگابایتی است ( بسته به بازار) . از انجایی که گوشی قابلیت اجرای MP3,ACC,MPEG4 را داراست می تواند بعنوان موزیک پلایر استفاده شود اما برای این کار طراحی نشده است . این مدل برای افرادیست که خواهان امکانات بیشتری از یک موبایل ساده ولی نه در حد پیشرفته هستند .
دفترچه تلفن این مدل مشابه سایر مدلهای این سری است . این گزینه از مموری مشترک گوشی استفاده می کند و محدودیت 11 مگابایتی دارد .
ثبت کننده تماسهای این مدل دارای 4 گزینه می باشد  :
 Recent calls, Dialed Numbers, Received calls, Missed calls
گزینه Recent calls نمایش دهنده تمامی تماسهای گوشی در 30 روز گذشته است .
صندوق پیامهای این مدل برای انواع پیامها یکسان است . فایلهای دریافتی توسط بلوتوث و اینفرارد هم به این صندوق منتقل می شود . Email ها در یک صندوق جداگانه ذخیره می شوند . نوشتن با کلیدهای این مدل بسیار راحت و سریع است .
موزیک پلایر این مدل مانند سایر مدلهای این سری است . این مدل دارای رادیو FM نیز می باشد که برای گوش دادن به آن باید هندز فری ان را وصل کرد .
دوربین N71 یک دوربین 2 مگاپیکسل کاراست . منوی دوربین مشابه منوی N80  است . در همه موارد سرعت دوربین N71  بیشتر از N80 است . تنها عیب دوربین حالت ماکرو ضعیف آنست . دوربین دارای حالتهای مختلف عکسبرداری مانند Portrait, Landscape, Sport, Text می باشد . این مدل دارای فلاش نیز می باشد برای عکسبرداری از اشیا نزدیک به گوشی . کیفیت عکسهای گرفته شده توسط این مدل بسیار عالی و شگفت انگیزو بدون نویز و با رنگهای عالی و پویا  است .  کیفیت عکسهای این مدل مشابه و به خوبی سونی اریکسون K750 است البته بجز حالت ماکرو . فرمت و کیفیت فیلمبرداری این
 مدل MP4 format and CIF resolution (352 x 288 pixels) می باشد که بالاتر و بهتر از مدلهای قبلی است . فیلمبرداری با فرمت 3GP نیز امکان پذیر است . عکسهای گرفته شده در آیکون گالری ذخیره و قابل مشاهده است و پردازش عکسها سریع است .  این مدل دارای بلوتوث و اینفرارد و USB می باشد . ارتباط این مدل با کامپیوتر از طریق برنامه Pcsuite است .
وب بروزر این مدل مانند N81و  E60 است اما با رزولوشن پایین تر .
در منوی اصلی Organizer و Calendar وجود دارد که کمی گیج کننده است . گوشی قابلیت باز کردن فایلهای ورد و اکسل را داراست ولی قابلیت ادیت کردن آنها را دارا نیست . بقیه قسمتهای گوشی مانند N80 است .
این مدل دارای انتی ویروس می باشد . همچنین این مدل دارای دو بازی نصب شده شامل Snake and Card Deck می باشد .

کلام آخر :
این مدل اگرچه دارای ویژگیهای زیادی است اما طراحی ضعیف و حجیم آن با سلیقه بسیاری از مشتریان سازگار نیست . این مدل برای افرادیکه گوشی بزرگ دستی را می پسندند نیز اولین گزینه برای انتخاب نمی باشد .

بررسی حرفه ایی نوکیا N72

بررسی حرفه ایی نوکیا N72 

 
N72 یکی دیگر از اسمارت فونهای میله ایی شکل شرکت نوکیاست که با بقیه کمی فرق دارد. این مدل مجهز به سیستم عامل سیمبین 8.1 و رابط کاربری 2.8 می باشد که همین موضوع باعث بهره گیری این مدل از برنامه های موجود ورژنهای قبلی و برنامه های مختص ورژن 3 رابط کاربری می شود .

ویژگیها :
دوربین 2 مگاپیکسل ، ضبط فیلم با فرمت CIF 288*352Pixel   و 15fps ، رادیو FM ، GPRS و EDGE کلاس 10 ، شکاف RS-DV-MMC card  و وجود مموری کارد 128 مگابایتی همراه گوشی

معایب :
اندازه بزرگ و وزن زیاد  ، فقدان حالت ماکرو اختصاصی  ، نمایش ضعیف  ، عدم پشتیبانی از 3G  ، طراحی بحث انگیز و شل بودن قاب محافظ لنز دوربین
این مدل با طراحی اصیل و ساخت بی نظیرخود هر بیننده ایی را جذب می کند . البته این تاثیر همیشه مثبت نیست و تعدادی از افراد این مدل را غیر جذاب می دانند . ممکن است این مدل تنها مدلی باشد که بیشترین نظرات متضاد و بحث انگیزی را به دست آورده باشد . حتی تیم بررسی کننده ما نیز به دوگروه در برابر این مدل تقسیم شدند .
طراحی مشکی رنگ بدنه همراه با نوارنقره ایی درخشنده که دور صفحه کلید و صفحه نمایش را گرفته است در نگاه اول این مدل را شبیه یک مدل با کلاس مطرح نمی کند . در اصطلاح این نوار نقره ایی به صورت ارزانی می درخشد .
 یکی از نکات جالب طراحی در این مدل قاب لنز دوربین در پشت گوشی می باشد که مشابه سونی اریکسون K800 است . البته در این مدل بزرگتر و ساخت آن نسبت به مدلی که دارای دوربین 3.2 مگاپیکسل است ضعیف تر است .
این مدل مشخصا یک مدل کوچک نیست بلکه بزرگ و سنگین است که البته برای اسمارت فون بودن مناسب است . در حقیقت این مدل یکی از مدلهای کوچک سری N می باشد . N72 مستحکم است .
دکمه های کوچک صفحه کلید که در تماس بسیار خوشایند هستند نقطه قوت طراحی این مدل می باشد . نکته نا امید کننده در مورد ظاهر گوشی اینست که به مقدارزیاد جای دست روی قسمتهای آن باقی می ماند . البته این موضوعات آنقدر جدی نیستند که فرد را از خرید آن منصرف کنند . مدتی زمان لازم است تا به این مدل عادت کنید و در اینصورت N72 به وسیله ایی جدانشدنی از شما تبدیل خواهد شد . زودتر از انتظار به این موضوع پی خواهید برد .
N72 دارای ساختار محکمی است اگرچه از جنس پلاستیک ساخته شده است . البته کاور لنز دوربین تنها استثنا در محکم بودن گوشی است . به نظر ما خیلی شل است تا حدی که گاهی خودبخود باز شده و دوربین فعال می شود . در نگاه اول این کاور بسیار جذاب به نظر می رسد ولی بعد از مدتی کارکردن با گوشی از آن متنفر خواهید شد . صفحه جلوی این مدل از پلاستیک سیاه و نوار نقره ایی ساخته شده است . نوار نقره ایی جلوه خاصی به گوشی می دهد و این نوار دور دکمه ناویگیشن هم وجود دارد . دکمه مداد و منو در سمت چپ ناویگیشن و دکمه موزیک و تصحیح در سمت راست آن قرار دارد .
صفحه نمایش این مدل TFT است و 256 کیلو رنگ دارد . وضوح صفحه نمایش 208*176 پیکسل می باشد که مناسب گوشی نیست و حتی پایین تر ازتعدادی از مدلهای نسل سوم سری 60 که قبلا بررسی کردیم می باشد .
پشت گوشی بسیار ساده است و لی به هیچ وجه خسته کننده نیست . سادگی پشت گوشی بیشتر بدلیل وجود کاور لنز دوربین است . در بالای پشت گوشی و درست بالای لنز دوربین لوگوی نوکیا با رنگ سفید قرار دارد . کاور بحث انگیز این مدل از جنس پلاستیک مشکی براق است که دارای تزئینات خاکستری رنگ  است . زیر کاور لنز دوربین و در کنار آن فلش دوربین قرار دارد . در قسمت انتهایی پایین پشت گوشی دکمه باز کردن کاور باتری قرار دارد .
 بعد از برداشتن آن که براحتی صورت می گیرد باتری گوشی از  نوع BL-5C Li-Ion 970 mAh مشاهده می شود که بر اساس گفته سازندگان دوام آن در حالت انتظار 260 ساعت و در حالت مکالمه 3 ساعت و 35 دقیقه است . زیر باتری جای سیم کارت قرار دارد . گذاشتن و برداشتن سیم کارت در این مدل براحتی قابل انجام است .
کنار سمت چپ گوشی فاقد دکمه می باشد . در کنار سمت راست دکمه فعال سازی دوربین و شکاف مموری کارد قرار دارد . یک نکته غیر عادی عدم امکان استفاده ازدکمه دوربین در حالت  افقی است .
مموری کارد 128 مگابایتی به همراه گوشی ارائه شده است . همچنین هدست استریو HS-31 و کابل اتصال به کامپیوتر CA-53 و بند دستی و پارچه برای تمیز کردن گوشی در جعبه این مدل وجود دارد و البته وابسته به بازار و کشور می باشد . در بالای گوشی تنها دکمه روشن /خاموش گوشی قرار دارد . اگرچه کوچک است ولی کاراست و با پهنای دست قابل فشردن است (نیازی به ناخن نیست .)در انتهای گوشی PopPort و پورت شارژر قرار دارد. شارژر این مدل از نوع باریک است .
صفحه کلید در ابتدا نا امید کننده به نظر می رسد . دلیل نا هماهنگی صفحه کلید نوار نقره ایی رنگ است که تا دور دکمه ناویگیشن ادامه پیدا می کند که البته این حس موقتی است و هنگامی که به آن عادت کردید در می یاید که قرار گرفتن این گونه کلیدها و طراحی آن برای راحتی و کارا بودن است . دور کلید ناویگیشن مثل همیشه دو دکمه سافت و کلید سبزپذیرش و قرمزرد تماس قرار گرفته است . در زیر آنها دکمه های عددی قرار گرفته اند که فاصله بین آنها به قدری است که براحتی و بدون اشتباه می توان با انها کارکرد . کلیدها بصورت مسطح قرار گرفته اند که مشکلی برای دسترسی به آنها در تاریکی و هنگامی که در جیب شماست ایجاد نمی کند . نور پس زمینه بسیار مناسب و درخشان و به رنگ آبی ملایم می باشد .
کیفیت صفحه نمایش این مدل در مقایسه با سایر مدلهای نسل سوم سری 60 و سیمبین نوکیا پایین تر است . صفحه نمایش TFT همراه با 256 کیلو رنگ و وضوح 208*176 پیکسل بد نیست اما عالی هم نیست . تصویر شفاف و واضح است اما در بسیاری موارد گرافیکی فاقد دقت لازم می باشند . نور پس زمینه صفحه نمایش مناسب است صفحه نمایش در نور آفتاب مشخص نیست . هنوز جا برای پیشرفت وجود دارد .
این مدل دارای سیمبین 8.1 و رابط کاربری 2.8 سری 60 می باشد که بین 2.5 و 3 می باشد که شباهتهایی به هر دو دارد .  عجیب ترین موضوع دراین مدل استفاده از ورژن قدیمی سیمبین می باشد که نسبت به ورژن 9.1 دارای برنامه های بیشتری می باشد .
در حالت انتظار 5 آیکون برنامه های پر مصرف در بالای صفحه قرار دارند . بالای آنها مقدار سیگنا ل شبکه و باتری قرار دارد . ماتریکس منوی ان هم 3*3 می باشد و قابلیت مشاهده بصورت لیست هم وجود دارد . گوشی دارای سه تم از قبل نصب شده می باشد . بقیه ویژگیهای این مدل مشابه سایر مدلهای جدید معرفی شده می باشد .
مقدار حافظه داخلی 20 مگابایت می باشد که بصورت تقسیم شده است . سرعت باز شدن منو مناسب است در حالیکه سرعت باز شدن برنامه دوربین و تغییر یک برنامه هنگامی که چند برنامه بصورت باز هستند کند است .
نوکیا N72 یک مدل سیمبین معمولی است . دفترچه تلفن این مدل نیز مانند سایر مدلهای قبلی است . تنها قابلیت جدید این مدل امکان گرفتن تماس با شماره مورد نظر با تلفظ نام فرد و بدون ضبط کردن قبلی می باشد . یعنی غیر وابسته به رکورد می باشد .
آنتن دهی و صدا در حین  مکالمه مناسب است که البته این ویژگیها امروز در اکثر موبایلها دیده می شود و دیگر جایی برای بد بودن این ویژگیها وجود ندارد .
ثبت تماسها و ارسال پیام کوتاه در صورت عدم جواب دادن به تماس نیز مانند سایر مدلهای نوکیاست که از سری 40 بخوبی در این مدلها قرار گرفته است ولی بسیاری از افراد از ان استفاده نمی کنند .
منوی پیامها و ایمیل این مدل نیز مانند هر مدل سیمبین دیگر می باشد . صندوق تمام پیامها بجز ایمیل مشترک است .
موزیک پلایر این مدل خوشبختانه دارای پلی لیست و متاسفانه فاقد اکولایزر می باشد . همچنین هنگام اجرای موسیقی در پس زمینه نام موزیک در صفحه اصلی در حالت انتظار نمایش داده می شود .
این مدل دارای رادیوی FMنیز می باشد که تنها در صورت اتصال هدست به عنوان آنتن کار می کند . همچنین دارای برنامه Visual Radio نیز می باشد که قادر است در صورت موجود بودن و پشتیبانی ازعکس یا ویدیو در ایستگاه رادیوئی آنها را نمایش دهد .
نوکیا N72 دارای دوربین 2 مگاپیکسل با کیفیت می باشد . کاور لنز دوربین در پشت گوشی هنگام لغزش به پایین  بصورت خودکار دوربین را فعال می کند . البته همانطوری که گفته شد گاهی اوقات کاور بدلیل شل بودن خود بخود باز شده و دوربین بدون اطلاع فرد فعال می شود . دکمه گرفتن عکس برای حالت افقی طراحی شده است اما دوربین فقط دارای حالت عمودی است که کمی گیج کننده است چون در این حالت استفاده از کلید سافت برای گرفتن عکس راحت تر از دکمه مخصوص این کار است . ار آنجایی که ویژگیهای دوربین این مدل دقیقا مشابه مدل N70 است دیگر لزومی به بررسی دوباره ان نیز نیست .
این مدل دارای EDGE و GPRS و قابلیت عملکرد در سه باند GSM می باشد اما فاقد توانایی کارکرد در شبکه 3G می باشد . همچنین این مدل فاقد پورت اینفرارد برای ارتباط با وسائل قدیمی که فاقد بلوتوث هستند می باشد . البته این مدل دارای USB 2.0 و کابل اتصال به کامپیوتر نیز می باشد .
در نوکیا N72 دوبروزر وجود دارد . یکی مدل قدیمی که در اسمارت فونهای قدیمی استفاده می شد و صفحات HTML باز می کرد اما فاقد ویژگیهای بروزر جدید نوکیا می بود .یعنی صفحات ساده و سبک را براحتی و صفحات سنگین را با آشفتگی و در هم و برهم باز می کرد و خوانا نبود .  دومی که اپرا می باشد و در این مدل که ما تست کردیم نصب بود . البته اپرا بخوبی بروزر جدید سیمبین نیست و ما شک داریم که این بروزر روی این گوشی برای عرضه به بازار نصب شود .
منوی آفیس این مدل شامل : ضبط کننده صدا ، مبدل ، Adobe Reader ، To Do ، ماشین حساب ، یادداشت ، امنیت ، Quicksheet, Quickword, Quickpoint, Adobe Reader, HP Info Print می باشد .
ضبط کننده صدا در این مدل تنها قادر به ضبط مکالمه برای یک دقیقه است که در مورد اسمارت فونهای نوکیا عجیب به نظر نمی رسد . قسمت امنیت در این منو شامل نسخه موبایل آنتی ویروس F-Secure  می باشد . مشکل برنامه های گروه آفیس فقدان امکان ویرایش فایلهاست . بقیه قسمتها مانند سایر مدلهاست .
یکی از برنامه هایی که قبلا معرفی نشد و در این مدل نصب می باشد بر نامه Nokia Lifeblog می باشد که برای انتشار مستقیم از گوشی به بلا گ شخصی فرد می باشد . این نرم افزار با اکثر سیستم های وبلاگ در دنیا ساز گار است . همچنین برنامه هایی برای پرینت مستقیم از دوربین نیز در گوشی موجود است .
سه بازی نصب شده در این مدل با نامهای Card Deck, Snakes & Snowboard 3D وجود دارد . از آنجایی که این مدل نسل دو سیمبین است یافتن بازیهای سازگار با آن آسان است .

کلام آخر :
نوکیا N72  یک مدل بحث برانگیز است  که فاقد اجزای ضروری مانند 3G و پورت اینفرارد می باشد. حافظه و کیفیت صفحه نمایش این مدل درمقایسه با سایر مدلها نیز کم است اما همچنان یک گوشی خوب است .
قیمت آن تقریبا در حدود مدل N70 می باشد که البته در مقایسه با آن فاقد تعدادی از ویژگیها می باشد .
نکته مثبت این مدل وجود برنامه و بازیهای متعدد برای آن است . ( مزیت نسل 3 نبودن ) .
افرادی که در نگاه اول عاشق طراحی آن می شوند مشتریان اصلی آن خواهند بود در غیر اینصورت بعید به نظر می رسد که این مدل در بازار به یک مدل پرفروش تبدیل شود.

مرور کامل گوشی سونی اریکسون Z530

مرور کامل گوشی سونی اریکسون Z530

مشخصات کلی :
وزن: 93 گرم
صفحه نمایش با 65000 رنگ
حافظه داخلی 24 مگابایت ، شکاف حافظه از نوع M2
بلوتوث
مادون قرمز
دوربین VGA
پخش mp3
بلندگوی داخلی
کاور های قابل تعویض
باتری با 9 ساعت مکالمه و 400 ساعت حالت انتظار
قیمت در بازار تهران : 160000-170000 تومان

مقدمه:
گوشی سونی اریکسون Z530 بهمراه قابلیت های مولتی مدیا عرضه شده تا پیش درامدی برای عرضه گوشی w300 باشد.در نگاه اول این 2 گوشی بسیار بهم شبیه هستند بطوری که اندازه آن ها کاملا مشابه است. ولی قابلیتهای W300 بیشتر و صفحه نمایش بهتری خواهد داشت. Z530 اولین گوشی است که از حافظه جانبی از نوع Memory Stick Micro M2 استفاده می کند. مزیت Z530 نسبت به W300 قیمت ارزان تر آن خواهد بود.

مزایای اصلی :
اندازه و وزن مناسب
طراحی زیبا
بدنه محکم
شکاف حافظه
قیمت قابل قبول

معایب اصلی :
صفحه نمایش با رزلوشن پایین
دوربین معمولی
نداشتن رادیو

طراحی:
گوشی Z530 بطور کلی بازار گوشی های با قیمت متوسط را هدف گرفته است. ظاهر این گوشی بیشتر خانوم هارا جذب می کند.
صفحه نمایش Z530 از تکنولوژی جدید UBC technology استفاده و با 65000 رنگ کار می کند. اولین تأثیر مثبتی که گوشی می گزارد این است که بسیار محکم است. کاور گوشی قابل تعویض است ولی با این حال هیچ درزی بین اجزاء گوشی به وجود نمی آید.در جعبه گوشی یک کاور اضافه با رنگ متفاوت موجود است.
پلاستیک استفاده شده روی کاور ها بسیار مرغوب است و هیچ جای انگشت یا کثیفی روی آن بجا نمی ماند.تنها قسمت هایی که ممکن است لک شود صفحه نمایش خارجی و داخلی گوشی است. Z530 در کلاس خود با اندازه 90 x 47 x 24 mm و وزن 93 g گوشی بسیار کوچکی محسوب می شود.
Z530 در حالت بسته عادی و در حالت باز بسیار خوش دست است و مکازنیم باز شدن آن بخوبی عمل می کند. گزینه ای در تنظیمات گوشی وجود دارد که باز شدن گوشی را همراه با یک صدای پولی فونیک می کند که البته فقط یک صدا در این گزینه موجود است.
 طراحی دکمه های Z530 بسیار جالب است.دکمه های شماره گیری به صورت کره هایی هستند که در هم ادغام شده اند. شماره گیری و تایپ sms با این دکمه ها بسیار راحت و سریع است.
تنها مشکل در این قسمت دکمه های عملکرد و 4 جهت هستند که به علت کوچک بودن و یک مقدار سفت بودن ممکن است کمی مشکل ایجاد کنند.
نور پشت دکمه ها هم با اینکه خیلی عالی نیست ولی در تاریکی دکمه ها را کاملاً قابل دیدن می کند.

صفحه نمایش:
صفحه نمایش خارجی گوشی با وجود تک رنگ بودن بسیار عالی است.ترکیب رنگ نارنجی استفاده شده در آن باعث می شود که حتی در نور شدید آفتاب هم بخوبی قابل دیدن باشد.به کمک تنظیمات گوشی می توان صفحه نمایش خارجی را به یک ساعت دیجیتال تبدیل کرد که البته احتملاً شما برای دیدن اطلاعات گوشی و تماس ها این کار را نخواهید کرد.همچنین هنگام پخش موزیک اطلاعات مربوط به آن نمایش داده می شود.صفحه نمایش اصلی گوشی کیفیت قابل قبولی دارد.هرچند که میشد بهتر هم باشد. ولی یکی از دلایل ارزان بودن این گوشی همین است. البته تکنولوژی جدید UBC technology باعث شده که کیفیت آن از مدل های با صفحه نمایش CSTN مثل k300 بسیار بهتر باشد.

آنتن دهی و صدا:
آنتن دهی و کیفیت مکالمه Z530 بسیار خوب است. البته صدای مکالمه خیلی زیاد نیست ولی قابل قبول است. اسپیکر گوشی ولی داستان متفاوتی دارد. صدای آن در هنگام پخش صدا و موزیک بسیار خوب و شفاف است
و هیچ نویزی از آن شنیده نمی شود.

حافظه:
Z530 دارای 24 مگابایت حافظه داخلی است و می توانید از حافظه جانبی از نوع هم M2 استفاده کنید. هرچند که این نوع حافظه نسبتا جدید است و هنوز به راحتی در بازار پیدا نمی شود.

باتری:
باتری این گوشی مثل اکثر گوشی های سونی اریکسون بسیار خوب و با دوام است و رضایت شما را جلب خواهد کرد.

مولتی مدیا:
پخش موزیک و فیلم درZ530 بسیار خوب و با کیفیت انجام می شود. فایل ها بر اساس اسم خواننده یا ترک ها دسته بندی می شوند و از Playlist ها هم پشتیبانی می شود. فیلم ها در حالات تمام صفحه پخش نمی شوند.
در هنگام پخش موزیک می توان بدون قطع شدن آن به کار های دیگر هم رسیدگی کرد. در مقایسه با K750 میتوان گفت Z530 صدای خوب و شفافی تولید می کند ولی کیفیت آن به پای k750 نمیرسد و نکته دیگر اینکه رادیو ندارد.

دوربین:
و اما یکی از نقاط ضعف این گوشی دوربین Vga آن است. شاید با آمدن گوشی هایی با دوربین های مگاپیکسل استفاده از دوربین vga در این گوشی کار درستی نبوده است ولی این موضوع نیز به ارزان بودن این گوشی بر میگردد.
سوای کیفیت , عملکرد دوربین و آپشن های آن قابل قبول است. فیلم برداری نیز بخوبی انجام می شود و از شطرنجی شدن فیلم خبری نیست. گزینه ای هم در هنگام عکس برداری وجود دارد که به کمک آن کیفیت عکس ها بطور نرم افزاری به 1.3 مگاپیکسل افزایش پیدا می کند که البته در حد 1.3 مگاپیکسل واقعی نیست.

نتیجه گیری:
در کل می توان گفت Z530 مزیت های خوبی دارد و توجه افراد زیادی را جلب خواهد کرد. جدای از دوربین نسبتا ضعیف بقیه قابلیت های گوشی بسیار خوب است و با توجه به قیمت ارزان آن می تواند انتخاب بسیاری از کسانی باشد که به دنبال یک گوشی خوش دست ، محکم ، و با قابلیت های مولتی مدیا باشند.